Current Affairs Test 11

7/04/2013
Q.1 Who has won the Golden Ball in Champions Trophy 2013?
a. Shikhar Dhawan
b. Virat Kohli
c. Ravindra Jadeja
d. Suresh Raina
        
Q.2 Who has won the Golden Bat in Champions Trophy 2013?
a. Ravindra Jadeja
b. Shikhar Dhawan
c. Virat Kohli
d. M. S. Dhoni
          
Q.3 The person who become the first Indian Circumnavigate Globe Solo and non-stop on a sail boat -
a. Hari Ram Kumar
b. Lt. Cdr. Abhilash Tomy
c. Lt. Ramadose
d. None of them
          
Q.4 Which day has been declared by United Nation General Assembly as the World Autism Awareness Day ?
a. April 2
b. May 5
c. March 3
d. June 15
          
Q.5 The Fifth Summit of BRICS was held on March 26-27, 2013 in -
a. New Delhi (India)
b. Moscow (Russia)
c. Rio de Janeiro (Brazil)
d. Durban (South Africa)
         
Q.6 In which of the following city, the first women Post Office in the country has been established in March 2013?
a. Mumbai
b. Kolkata
c. New Delhi
d. Chennai
          
Q.7 The International Newspaper which had won four Pulitzer Prize on April 15, 2013 including the award for investigative reporting for stories -
a. The Washington Post
b. The Telegraph
c. New Work Times
d. The Sun
         
Q.8 Kovvada Nuclear Power Plant which was recently in news is being set up in -
a. Karnataka
b. Andhra Pradesh
c. Chhattisgarh
d. Odisa
         
Q.9 Which country reached an agreement with Kosovo on overcoming ethnic enmities?
a. Macedoonia
b. Serbia
c. France
d. Albania
         
Q.10 The International Day for Biological Diversity was observed on -
a. 25th May
b. 24th May
c. 23rd May
d. 22nd May
       
Answer:-
1) C 2) B 3) B 4) A 5) D 6) C 7) C 8) B 9) B 10) D
Previous
Next Post »