RAPID GK SERIES 60

3/31/2014
1.India's tallest stone statue of the Jain sage Gomateswara is at
A.Mysore, Karnakata
B.New Delhi
C.Sravanabelagola, Karnataka
D.Mandu, Madhya Pradesh
Answer: Option C

2.In 1945, fifty nations met to phrase the basic charter for a world organization which would "save succeeding generations from the scourge of war". This conference took place at
A.Dumbarton Oaks
B.London
C.San Francisco
D.Yalta
Answer: Option C

3.In a normal human body, the total number of red blood cells is
A.15 trillion
B.20 trillion
C.25 trillion
D.30 trillion
Answer: Option D

4.INS Venduruthy is located at
A.Kochi   
B.Lonavla
C.Jamnagar   
D.Mumbai
Answer: Option A

5.In which season do we need more fat?
A.Rainy season
B.Spring
C.Winter
D.Summer
Answer: Option C

6.How much districts are there in Punjab?
A.13   
B.17
C.22   
D.15
Answer: Option C

7.India participated in Olympics Hockey in
A.1918   
B.1928
C.1938   
D.1948
Answer: Option B

8.If force is expressed in Newton and the distance in metre, then the work done is expressed in
A.Joule
B.Kg wt
C.Kg wt m
D.Watt
Answer: Option A

9.How many teeth does a normal adult dog have?
A.32   
B.34
C.38   
D.42
Answer: Option D

10.How many red blood cells does the bone marrow produce every second?
A.5 million
B.7 million
C.10 million
D.12 million
Answer: Option C
Previous
Next Post »