0
1. NSC (National Savings Certificates) are issued in the denominations of :
a) Rs.100
b) Rs.500
c) Rs.1000
d) Rs.5000 & Rs.10,000 only
e) All the above

2. Who headed the RBI panel that has submitted its report titled 'Data Format for Furnishing of
Credit Information to Credit Information Companies'.
a) Urjit Patel
b) A.K.Sharma
c) Aditya Puri
d) R.Gandhi
e) None of these

3. Which of the following countries has topped the list of countries receiving remittances from overseas workers in the year 2013 as per the World Bank report?
a) Philippines
b) China
c) India
d) Mexico
e) None of these

4. Which of the following banks has re-launched its channel on You- Tube with the aim of strengthening its social media presence?
a) HDFC Bank
b) SBI
c) YES Bank
d) ICICI Bank
e) None of these

5. India's first post office savings bank ATM facility has been recently inaugurated in which of the following places?
a) Chennai
b) Bengaluru
c) Mumbai
d) Delhi
e) None of these

6. Which of the following banks has recently launched 'Branch on Wheels' in Odisha as part their financial inclusion plans to provide banking services in remote villages in the state which are devoid of banking facilities?
a) SBI
b) Axis Bank
c) HDFC Bank
d) ICICI Bank
e) None of these

7. Which of the following banks has become the first Indian private sector bank to set up a branch in China?
a) ICICI Bank
b) HDFC Bank
c) YES Bank
d) Axis Bank
e) None of these

8. RBI has recently hiked the trade related remittance limit from Rs. 2 lakh per transaction to___ transaction with immediate effect?
a) Rs. 3 lakh
b) Rs. 4 lakh
c) Rs. 5 lakh
d) Rs. 6 lakh
e) Rs. 8 lakh

9. The term FTZ stands for?
a) Free Trade Zone
b) Food Trade Zone
c) Foreign Trade Zone
d) Fiscal Trade Zone
e) Financial Trade Zone

10. Which of the following is NOT a public sector bank?
a) Corporation Bank
b) UBI
c) Vijaya Bank
d) Bank of Maharashtra
e) Federal Bank

11. What is the minimum period for Commercial paper can be issued?
a) 7 days
b) 14 days
c) 30 days
d) 90 days
e) One year

ANSWERS:
1) e; 2) c; 3) c; 4) b; 5) a; 6) d; 7) d; 8) c; 9) a; 10) e; 11) a.

Post a Comment

 
Top