Marketing Quiz 21

5/29/2015
1. Which of the following expresses Maslow's Motivation theory best----
(A) Importance of Motivation for customer development
(B) Why people are driven by particular need at particular times.
(C) Where human needs are arranged in a hierarchy.
(D) all of these

2. "Good People to Bank with" is the slogan of which bank ?
(A) Union Bank of India
(B) State Bank of India
(C) Central Bank of India
(D) Indian Overseas Bank
(E) Bank of India

3. If your company were to make a product-such as suit of clothes and sell that product your company will come under which sector ?
(A) Retailer
(B) Business
(C) Government
(D) Service
(E) None of these

4. ..................... is used to decide Advertising Method
(A) Task & Objective Method
(B) Concurrent Test Method
(C) Market Share Approach
(D) Both a and c
(E) All the above

5. Which among the following generally does not come under Corporate Banking?
(A) Structured Finance
(B) Government Banking
(C) FI, Capital Markets & Custodial Services
(D) Debit Cards
(E) None of them

6. One of the following is a target for the marketing of internet banking-
(A) All the customers
(B) All the educated customers
(C) All the computer educated customers
(D) Only creditors
(E) None of these

7. The marketing concept is based on ___________ period ?
(A) Short run success
(B) Long run success
(C) Immediate Success
(D) Medium range success
(E) None of these

8 .Aggressive Marketing style is necessitated due to
(A) Globalisation
(B) Increased Competition
(C) Increased Productions
(D) Increased Job Opportunities

9. Advertising is a part of ______________________ function —
(A) Distribution
(B) Selling
(C) Promotion
(D) Pricing

10. Loan and Advances of a Bank is ?
(A) Assets of Bank
(B) Liabilities of Bank
(C) Bill
(D) Cost
(E) All of these

ANS
1) D.
2) A.
3) B.
4) D.
5) D.
6) C.
7) B.
8) B.
9) C.
10)A.
Previous
Next Post »