Marketing Quiz 20

5/28/2015
1.Under which of the following in marketing DAGMAR Approach comes?
(A) Marketing Strategy
(B) Advertising
(C) Pricing Decisions
(D) Market Segmentation

2. In Consumer behavior 'Perception is a process through which-
(A) a consumer make ultimate purchasing
(B) a consumer is satisfied
(C) a consumer's mind receives, organizes and interprets physical time
(D) Both 1 and 2
(E) All of the above

3. Which is the base of customer - oriented concept of marketing ?
(A) Customer is the servant of market
(B) Customer is king of market
(C) Customer knows nothing
(D) Customer is always busy

4.The performance of sales person depends on
(A) salary paid
(B) sales incentives paid 1
(C) size of the sales team
(D) ability and willingness of the sales person
(E) team leader’s aggressiveness

5. Bank Marketing is treated as -
(A) Transaction marketing
(B) Service marketing
(C) Indoor marketing
(D) all of these
(E) None of these

6. Value added services means
(A) costlier products
(B) Larger no of products
(C )Additional services
(D )At par Services

7.Which is Bye - Product of a bank ?
(A) ATM card provided by the bank on opening of a savings account
(B) Credit Card
(C) Master Card
(D) All of these

8. A theory states that no matter how efficiently goods/service are produced, if they cannot be delivered to the customer in the quickest possible time it is vain-this theory is called-
(A) Quickest the best
(B) Instant service
(C) Service on time
(D) Timely effort
(E) Matter theory

9.Marketing is complex in Banks compared to other commercial concerns. Which among the following justifies this statement?
(A) Bank Marketing is a service Marketing
(B) The focus of the bank marketing is customer
(C) The Bank marketing is doubly oriented
(D) Banking products are intangible

10. Which is the assumption of Social marketing?
(A) Long term profit
(B) Long run satisfaction of customer
(C) Social Performance
(D) Social welfare
(E) All of these

ANS
1) B
2) C
3) B
4) D
5) B
6) C
7) A
8) B
9) C
10)D
Previous
Next Post »