Current Affairs Test 32

5/26/2017
1. WHICH CITY WILL HOST BIGGEST EVER INTERNATIONAL YOGA DAY EVENT ON THE JUNE 21, 2017?
a) Ahmedabad
b) Kochi
c) Varanasi
d) Jaipur
ANS - A
2. NATIONAL HIGHWAYS AUTHORITY OF INDIA HAS RAISED RS. ____ CR THROUGH MASALA BONDSAT LONDON STOCK EXCHANGE?
a) Rs. 2000 crore
b) Rs. 5000 crore
c) Rs. 4000 crore
d) Rs. 3000 crore
ANS - D
3. WHICH FORMER INDIAN CRICKETER HAS BEEN RECENTLY AWARDED AN HONORARY LIFE MEMBERSHIP TO THE MARYLEBONE CRICKET CLUB?
a) Anil Kumble
b) Javagal Srinath
c) VVS Laxman
d) Ajay Jadeja
ANS - C
4. HUBERT MINNIS HAS BEEN ELECTED AS NEW PRIME MINISTER OF?
a) Mexico
b) Bahamas
c) Cuba
d) Peru
ANS - B
5. WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN ELECTED AS THE CHAIRMAN OF FIFA GOVERNANCE COMMITTEE?
a) Justice Vishwas Rao
b) Justice Manish Oswal
c) Justice Anath Parekh
d) Justice Mukul Mudgal
ANS - D
6.  UNION HOME MINISTER RAJNATH SINGH, CHAIRED THE NORTHERN ZONAL COUNCIL MEETING HELD IN?
a) Chandigarh
b) Amritsar
c) New Delhi
d) Shimla
ANS - A
7.  DISHA MICROFIN, HAS RECEIVED FINAL LICENSE FROM THE RESERVE BANK OF INDIA TO SET UP A SMALL FINANCE BANK. IT WILL COMMENCE OPERATION FROM JULY 2017 UNDER THE NAME OF?
a) Micro Nivesh Small Finance Bank
b) Pragati Small Finance Bank
c) Fincare Small Finance Bank
d) Unnati Small Finance Bank
ANS - C
8.  WHICH AMONG THE FOLLOWING WILL BE THE FIRST INDIAN CITY TO GET ELECTRIC RADIO CABS?
a) Bengaluru
b) Kolkata
c) Hyderabad
d) Nagpur
ANS - D
9.  THE APPOINTMENTS COMMITTEE OF THE CABINET HAS APPROVED APPOINTMENT OF SENIOR BUREAUCRATS ________AND _______AS MEMBERS IN THE CENTRAL BOARD OF EXCISE AND CUSTOMS?
a) R K Mahajan and Sudhir Krishnan
b) R K Mahajan and Mahender Singh
c) Lokesh Reddy and Mahender Singh
d) Mahender Singh and Sudhir Krishnan
ANS - B
10.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAS BEEN APPOINTED AS CHANCELLOR OF JAWAHARLAL NEHRU UNIVERSITY FOR A FIVE-YEAR TERM?
a) Arjun Nehwal
b) Pravin Mehta
c) V K Saraswat
d) Pramit Joshi
ANS - C
Previous
Next Post »